اقبال گراوند در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اهمیت خاک به عنوان منبع پایه و بستر تولید در بخش کشاورزی و از طرفی نظر به بی توجهیهای که در گذشته در حق خاک صورت گرفته است، در یک دو دهه اخیر به این منبع طبیعی مهم و عنصر حیات و تولید امنیت غذایی توجه بیشتر و ویژه ای شده است.
وی افزود: با بررسیهایی که در شناسایی چالشهای منابع خاک در تمام استانهای کشور توسط معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به عمل آمده ۱۹ چالش از اهمیت بالایی برخوردار بوده است که درصد آنها چالشهای کمبود مواد عالی خاک، فرسایشهای آبی و بادی خاک، و آلودگی خاک قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در بین این چالش فرسایش چیزی نیست که بعداً بشود به آسانی آن را جبران کرد، فرسایش خاک از مسائلی است که باید بیشتر به آن توجه کرد.
معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی ایلام بیان کرد: نرخ فرسایش خاک در استان ایلام بین ۱۷ تا ۲۷ تن در هکتار است درصورتی که در کشور ۱۶ تن در هکتار بوده است.
وی عنوان کرد: بنابراین معضل فرسایش خاک در ایران و استان ایلام بحرانیتر از دیگر نقاط دنیا است، مهمترین معضل فرسایش خاک در استان اینکه چرای بی رویه دام، تبدیل اراضی منطقهای به کشت دیم، قطع درختان در طبیعت، تغییر کاربری اراضی است.
وی بیان داشت: راهکارهایی که برای مقابله با فرسایش خاک داریم که یکی جلوگیری از نابودی پوشش گیاهی و تخریب جنگلها است، مدیریت صحیح منابع آب و خاک، انتخاب بهترین روش آبیاری تحت فشار، ممانعت از آتش زدن بقایای گیاهی پس از برداشت محصولات و جلوگیری از چرای بی رویه دام مواردی است که برای مقابله با فرسایش خاک در استان نیاز است انجام شود.
نظر شما